Szilvácska,Szilvicske,Szilvike,Szilvi...és a kreatívkodás.
Minden helyzetben, mindenhol, más ötleteiből merítve és saját kútfőből, kikapcsolódásként és munkagyanánt.
Ez az én világom.
2008. augusztus 21., csütörtök
És bár nem kellett varrni, azért megmutizom: csináltam még mézeskalácsokat is mióta nem írtam.
Ohhh! Ez már mennyiség! Elvoltál velük egy darabig :D Nagyon ügyes vagy csodaszépek lettek. Én megőrültem volna ha nekem kell a feliratozást csinálni... Az ilyen apró dolgokhoz nincs kézügyességem.
sziasztok! bocsi mindenkitől,de nem voltam gépközelben... igen, esküvői megbízások voltak. Mivel elég gyakran készítek ilyet, így nálunk sűrűn van mézeskalácsillat,de nem baj,mert nagyon szeretem. És a karácsonyt is nagyon szeretem!!!!!!!!!!!!!!!!Már nagyon várom... A mézesreceptet meg elővadászom és beteszem ide, mindjárt... Na meg is van:
"Puha mézes 125 gr méz, 125 gr margarin, 3 tojás, 1 citrom, 250 gr porcukor, 250 gr finomliszt, 250 gr rozsliszt, 1 kk szódabikarbóna, 2 ek mézes fűszerkeverék.
A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben). Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk, óvatosan, inkább kis lángon sütjük. (NEm kell hogy barnára süljön az alja, mert akkor kemény lesz!) Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na). Vigyázat, ez is nagyon hamar készen van (kb 5-8 perc perc)! Úgy emlékszem, 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron." Jó sütögetést és mindenkinek köszi a dicséretet!
6 megjegyzés:
tyűha! Csak nem esküvői megbízás? és nem volt csalóka a kánikula közepén a mézeskalácsillat?:))
Jó sokat mütyürkéztél!!:)))
Ohhh! Ez már mennyiség! Elvoltál velük egy darabig :D
Nagyon ügyes vagy csodaszépek lettek. Én megőrültem volna ha nekem kell a feliratozást csinálni...
Az ilyen apró dolgokhoz nincs kézügyességem.
Nagyon klassz ötlet, engedelmeddel le is mentettem. De em csak az ötlet jó, a kivitelezés és nagyon gyönyörű lett. Gratulálok!
Nagyon szépek, és a recept publikus??? Colette
sziasztok!
bocsi mindenkitől,de nem voltam gépközelben...
igen, esküvői megbízások voltak.
Mivel elég gyakran készítek ilyet, így nálunk sűrűn van mézeskalácsillat,de nem baj,mert nagyon szeretem. És a karácsonyt is nagyon szeretem!!!!!!!!!!!!!!!!Már nagyon várom...
A mézesreceptet meg elővadászom és beteszem ide, mindjárt...
Na meg is van:
"Puha mézes
125 gr méz, 125 gr margarin, 3 tojás, 1 citrom, 250 gr porcukor, 250 gr finomliszt, 250 gr rozsliszt, 1 kk szódabikarbóna, 2 ek mézes fűszerkeverék.
A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben).
Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk, óvatosan, inkább kis lángon sütjük. (NEm kell hogy barnára süljön az alja, mert akkor kemény lesz!)
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na).
Vigyázat, ez is nagyon hamar készen van (kb 5-8 perc perc)! Úgy emlékszem, 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron."
Jó sütögetést és mindenkinek köszi a dicséretet!
Megjegyzés küldése