2008. augusztus 21., csütörtök



És bár nem kellett varrni, azért megmutizom: csináltam még mézeskalácsokat is mióta nem írtam.

6 megjegyzés:

KicsiKató írta...

tyűha! Csak nem esküvői megbízás? és nem volt csalóka a kánikula közepén a mézeskalácsillat?:))

Judit írta...

Jó sokat mütyürkéztél!!:)))

Lilang írta...

Ohhh! Ez már mennyiség! Elvoltál velük egy darabig :D
Nagyon ügyes vagy csodaszépek lettek. Én megőrültem volna ha nekem kell a feliratozást csinálni...
Az ilyen apró dolgokhoz nincs kézügyességem.

jutka írta...

Nagyon klassz ötlet, engedelmeddel le is mentettem. De em csak az ötlet jó, a kivitelezés és nagyon gyönyörű lett. Gratulálok!

Colette írta...

Nagyon szépek, és a recept publikus??? Colette

SzilvaDekor írta...

sziasztok!
bocsi mindenkitől,de nem voltam gépközelben...
igen, esküvői megbízások voltak.
Mivel elég gyakran készítek ilyet, így nálunk sűrűn van mézeskalácsillat,de nem baj,mert nagyon szeretem. És a karácsonyt is nagyon szeretem!!!!!!!!!!!!!!!!Már nagyon várom...
A mézesreceptet meg elővadászom és beteszem ide, mindjárt...
Na meg is van:

"Puha mézes
125 gr méz, 125 gr margarin, 3 tojás, 1 citrom, 250 gr porcukor, 250 gr finomliszt, 250 gr rozsliszt, 1 kk szódabikarbóna, 2 ek mézes fűszerkeverék.

A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük (hűtőben).
Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk, óvatosan, inkább kis lángon sütjük. (NEm kell hogy barnára süljön az alja, mert akkor kemény lesz!)
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na).
Vigyázat, ez is nagyon hamar készen van (kb 5-8 perc perc)! Úgy emlékszem, 150-160 fokos sütőben sütöttem, sütőpapíron."
Jó sütögetést és mindenkinek köszi a dicséretet!