2008. október 28., kedd

PECA

KIPÉCÉZŐDTEM VOLT...

ezt többeknek is köszönhetem, nagyon kedvesek vagytok, hogy kíváncsiak vagytok Rám...
Szóval álljon itt néhány sor rólam,csak úgy, ami pont most eszembe jut magamról:

1. Esküvő: nekem sajnos még nem volt, de minden álmom,hogy feleség legyek. Talán ezt a vágyam élem ki a köszönetajándék, meghívó és teremdekoráció készítésben.
2. Karácsony: IMÁDOM!Viccesen azt szoktam mondani, hogy én nem egész évben várom a karácsonyt, csak december 27-től... és közben meg tényleg!
3. Kedvenceim: Igazából szerelem, Télapu, Szennyből az angyal( Jujj,tán csak nem mind a három karácsonyi??? :) És a Büszkeség és balítélet.
4. A párom, a mindenem, a másik felem, a zsák foltja, vagy a folt zsákja?Kedves,megértő,humoros, féltő,óvó, és nagyon támogató.TÖKÉLETES. De miért nem vett még el eddig...? :)
5. Kreativitás és művészetek: gyermekkorom óta űzöm,nagyjából minden vállfaját: rajzolás, festés, ragasztás, kötés, varrás, táncolás, aszfaltrajzolás, virágkötés, gyöngyfűzés és minden amibe lehet fantáziát és kézügyességet (lábügyességet) vinni.
6. Bőgés: nagyjából bármin, bármikor. Szomorú vagy megható,reklám vagy film, holdtölte vagy újhold, büszkeség vagy megbántottság, nekem mindegy. Bőgök,ha kell,ha nem.
7. És végül: nem vagyok erre a világra való! Nem tudom racionálisan nézni a környezetemet, a divattal kb 10 éve nem tudok azonosulni,épp ezért minden egyes ruha vagy cipővásárlás kínszenvedés, nem értem az embereket, ahogy rohannak, stresszelnek, bántják egymást. Én egy romantikus lelkű Csipkerózsika vagyok a 19. századból. Túl naiv vagyok ehhez a világhoz sajnos és nekem minden fekete vagy fehér. Nagyon könnyen megbántódom, viszont nagyon nehezen nyílok meg az embereknek. És ha egy icipici rosszat is érzek,képes vagyok örökre bezárkózni a "gonosz" személy elől... nem vagyok egy egyszerű mancika, na!

Hát ennyi rólam.Arra gondoltam, nem adnám át 7 embernek ezt a "feladatot", körbenéztem és már mindenkinél járt, akit kipecáznék.
Minden kedves rajongómnak köszönöm az érdeklődést és az olvasást! :)
Alásszolgája!

Na a kép persze lemaradt...
Megmutatom Nektek is az SK falfestésemet. Ez a minta díszeleg a varrógépes asztal előtt...

Sajnos nem emlékszem, kinél láttam egy nagyon hasonló sünit, de beleszerettem és muszáj volt egyet varrnom. Remélem senki nem haragszik érte!!!
Ajtóra,netalántán kandallóra akasztható füzérek (a képen nem látszik szerintem,de csillámsprével át lett fújva, így karácsonyibb :)
És egy mási alátét szett, muffin rátéttel...
Falikép lesz belőle, vagy ajtódísz, még egy aranyozott faág kell hozzá, arra akasztom a fülecskéket és azzal lehet felakasztani.
Karácsonyi alátét és edényfülfogók, narancs, arany és barna színekben pompázva.

Karácsonyi készülődés

NEm vesztem el, csak alkotok...na meg közben építkezünk, megállás nélkül. Burkolás,festés a mostani program. De emellett varrok,ragasztok, hímzek, szabok, meg minden.
Megmutizom,mik készültek.

2008. október 13., hétfő

Merida

Képzeljétek, voltam én is a Passzió Meridában, Szigetszentmiklóson!
Tapasztalataim:
Jó árak (tényleg jók), igazán kedves eladók, és meseszép, gyönyörű nagy választék!
Persze Kecskeméthez tudom viszonyítani, de itt mondjuk még nem is láttam olyan fonalakat, amikből ott több szín is van, és két dolog árát tudom hasonlítani: az egyik egy horgolócérna, amit itt egy helyen lehet kapni 950 ft körül. Ezt meg tudtam venni 670-ért a Paszióban. A másik, az arannyal nyomott jó minőségű karácsonyi anyag. Ezt 2 éve kecskeméten 1 helyen lehetette kapni, akkor is összesen 2 félét. Az ára 1290.- volt/méter. Most a Passzióban van 7-8 féle és 1050.- métere! Szóval, csak dicsérni tudom őket, csak így tovább!

2008. október 7., kedd

Tök


Jajj, és majdnem elfelejtettem!Leszüreteltem a töktermést... bár csak egy és az is kicsi, de ez is elkészült a "varrószüreten" az utóbbi pár napban.

Szív és fánk



A hétvégén nem csak varrtam. Kedvet kaptam egy szép kis őszi díszhez is, e csipkebogyó szivecske lett az eredménye. A másik,amit nagyon volt kedvem kipróbálni, az a túrófánk volt. Kicsit féltem tőle, de az eredmény csudafinom lett! Puha, nem olajos egyáltalán és még 2 naposan is finom !Nagyon egyszerű elkészíteni is, ez az adag, kb fél óra volt,bekeveréssel, sütéssel, porcukrozással együtt. Máskor is fogok ilyet!

fotós táska



Már majdnem készen van...hetek óta kerülgetem, de nincs sose kedvem befejezni, pedig már csak a zipzárt kéne véglegesíteni. A fotómasinámnak varrtam, mert egyszerűen nem kaptam sehol olyat, ami pont a méret. És akkor gondoltam, hogy hát ilyet miért ne lehetne varrni? NEm lett rossz, de azért van min tökéletesítenem...

köténytáska




És ha már van cimkém, kipróbáltam: belevarrtam egy táskába. A sokak által varrt és kedvelt köténytáskát próbáltam ki. Még sose készítettem ilyet, de szerintem elsőre nem lett rossz. Sötétkék kordbársony, belseje pedig sima vászon. Jópofa lett, azt hiszem valaki karácsonyra fogja kapni. Van benne egy tépőzáras zseb, mellette egy tolltartó fül és szemben meg még egy zseb a telefonnak.

SAJÁT CIMKE!!!


VAN,BIBÍÍÍÍÍ, NEKEM IS!!!
Szóval, gyártottam saját ruhacimkét. Nagyon tetszik mindegyik, de azt hiszem, leggyakrabban a fehéret és a drappot fogom használni. És nagggyonnn örülök neki!